Tomass Dž. Stenlijs "Būt miljonārei"


 Turpmāk lasāmie teksti ir citāti no grāmatas..izlasot šo vari teikt, ka esi ticis galā arī ar visu grāmatu..
__________________________________________________________________
 Gandrīz visas manis intervētās sievietes, kas par miljonārēm kļuvušas saviem spēkiem, finansiālus panākumus guvušas tāpēc, ka dedzīgi tiekušās pēc neatkarības. Viņas nekad nav pārāk daudz tērējušas, taču nekad nav jutušās arī kā zaudētājas. Vairums pētījumā aprakstīto sieviešu ir bagātības vairotājas; viņas krāj bagātību, viņu bilance ir pozitīva (..lielākajai daļai „bagāto” ir citādi. Viņiem ir pozitīva peļņas un zaudējumu bilance. Viņi nav brīvi. Viņi ir piesaistīti darba algai, atkarīgi no ienākumiem, kas pēc viņu domām ir regulāri. Bet kas notiks, ja algas čeku nebūs? Tad šiem medniekiem – barības augu vācējiem nāksies pāriet izdzīvošanas režīmā un meklēt jaunu eksistences avotu, jaunu medību lauku. Vairumā gadījumu viņi paliks barības augu vācēji visu mūžu.). Šajā grāmatā aprakstītās sievietes tādu eksistenci necietīs. Viņas pieder pie citas kategorijas. Viņas ir brīvas. Viņas ir stipra rakstura sievietes, spēj strādāt pāri saviem spēkiem, piedot un ir nesavtīgas. Šīs sievietes ir bagātības vairotājas un apmierinātas ar dzīvi. Viņas pašas nosaka savu likteni. Viņas ir līderes, un mūzu valstij ir nepieciešamas daudz, daudz vairāk šādu sieviešu.

Biznesa sievietes esot tirāniskas skopules, taču viņu paradums nodarboties ar labdarību nevēsta par skopumu. Gluži pretēji (..) mazāk naudas atlicina tēriņiem, bet procentuāli lielāku daļu no gūtajiem ienākumiem ziedo cēliem mērķiem. Gandarījumu viņas gūst no dāvināšanas. Viņas zina naudas vērtību un prot rīkoties ar savu mantu. Vērtības, kuras viņām ir šodien, būs tādas pašas arī rīt. Iegūstot bagātību, šīs sievietes nekļūst citādas..

Jāmācās nekad nebūt pilnīgi atkarīgam no citiem, lai cik sirsnīgi būtu viņu solījumi. Pārāk daudz sieviešu par atkarību no citiem ir samaksājušas augstu cenu. Uzmanību, sievietes! Tas ir signāls atmosties. Jūs varat no visas sirds mīlēt vīrieti un apbrīnot viņa patiesos nodomus, kad viņš jums saka: „Es vienmēr būšu Tavā rīcībā!”, bet nekad neticiet viņam vai kādam citam, kas apgalvo: „Tev nekad nebūs jāraizējās par naudu. Par visiem finansiāli saistītajiem jautājumiem parūpēšos es.” Vai „Tev nav jāraizējās par sevi vai pašai jāmaksā. Tāpēc jau esmu es.” Nekustamo īpašumu mantošana atraitnei nedod tādu gandarījumu un psiholoģisku komfortu kā bagātības vairošana pašas biznesā. 

Sievietes izvirzīja sev noteiktus mērķus, piemēram, kļūt pārliecinātām un finansiāli neatkarīgām un tāpēc ir gandarītas, lepnas un pašapzinīgas. Jā, ir iespējams būt apmierinātam ar dzīvi, netiecoties pēc materiālām lietām.
Var gūt lielu labumu, ja neviens nezina, ka esi miljonārs! Labāk būt bagātam, bet lieki neplātīties, (..)
Viņu rīcību nediktē sliktais motīvs „man-man-man”. Proti, miljonāri visbiežāk gūst gandarījumu no iespējas vadīt citus, būt citiem par skolotāju, dot un palīdzēt. Tātad šo miljonāru dzīvesveidu raksturo nevis greznuma priekšmeti vai motīvs „man-man-man”, bet gan motīvs „tev-tev-tev”.
Vissvarīgākās bagāto priekšrocības ir „lielāks brīvais laiks un īsāks darbalaiks, kā arī iespēja izvēlēties strādāt vai nestrādāt.”
Šīs sievietes joprojām strādā. Ņemot vērā viņu finansiālo stāvokli, viņām nav vajadzības strādāt, bet viņas strādā tāpēc, ka darbs patīk. Tas šajās sievietēs rada lepnumu, lielu pašapziņu un gandarījumu. Viņas jūt, ka panākumus galvenokārt nodrošina spēja pārvarēt neveiksmes un dzīves likstas. Dzīves liktu pārvarēšana stiprina apņēmību un raksturu.
Daudzām līderu lomas pirmsākumi meklējami agrīnos skolas gados.. Patiesībā šīs sievietes sāka pelnīt pašas savu kabatas naudu, kad vēl bija pusaudzes,.. Taču atrada laiku, lai aktīvi piedalītos studentu dzīvē, skolas dzīvē un ārpusklases pasākumos. Tā kā šīs sievietes daudz laika veltīja dažādām nodarbēm, būtu loģiski izdarīt secinājumu, ka viņas vidusskolā un koledžā saņēma viduvējas atzīmes.
Cilvēkiem liekas, ka dārgas, acīs krītošas preces, kas norāda uz to lietotāju sociālo stāvokli.. Patiesībā dārgu automašīnu un tamlīdzīgu lietu pirkšana ir pretrunā ar bagātības vairošanu un saglabāšanu. Miljonāri – kā vīrieši, tā sievietes – uzskata, ka pulksteņi ir paredzēti laika noteikšanai, nevis sociālā stāvokļa raksturošanai. Panākumus nevar mērīt pēc tā cik liela ir māja, cik dārga mašīna.. Mantiņas (dārgas lietas) pērc tikai pēc tam, kad esi kļuvis bagāts, nevis pirms tam. Ja pirksi pirms tam, tu nekad nesasniegsi savu mērķi kļūt finansiāli neatkarīgam.
Neviens nav tik gudrs kā domā! Nevienam, kamēr nav sasniegts trīsdesmit piecu gadu vecums, nepietiek saprašanas, lai savus ražīgākos gadus pavadītu mācoties – klausoties lekcijas, nevis kulstot tukšus salmus!
 Lai raksturotu sevi, viņas nelieto īpašības vārdus vispārākajā pakāpē. Kad viņām atgādina par daudzajiem sasniegumiem, viņas visbiežāk saka, ka ir pateicību parādā saviem vecākiem, skolotājiem, vīriem, padomdevējiem un visiem, kuri viņu labā kaut ko darījuši.
Jo lielāku peļņu miljonāri gūst, jo vairāk līdzekļu jāatvēl ienākuma nodokļa maksājumiem. Ir nepieciešams daudz naudas, lai piekoptu patērētāja dzīvesveidu, kas atbilst augstam profesijas statusam.
Vairums veiksmīgo sieviešu, kam pieder uzņēmums, augušas ģimenēs. Audzināšana palīdzējusi apgūt zināšanas, kas nepieciešamas, lai dzīvē gūtu panākumus. Vecāki viņām bijuši gan aktīvi padomdevēji, pozitīvs paraugs, gan līdzjutēji un uzmundrinātāji. Neviena nav tikusi audzināta kā karaliene (..) audzināšana stipri veicinājusi panākumus dzīvē. Sievietes, kurām vecāki bijuši laimīgi un apmierināti, arī pašas tādas ir. Vecāki mudinājuši būt neatkarīgām, gribējuši, lai meitenes būtu stipras, finansiāli nodrošinātas sievietes..
Diemžēl vecāki, kuri mēģina saglabāt savu pieaugušo bērnu sociālo statusu vai finansēt viņu dzīvesveidu, konstatē, ka tas viņiem jādara visu visu mūžu..savukārt viņi kļūst aizvien atkarīgāki no naudas, ko labu gribēdami, viņiem dāvā bagātie vecāki. Tādejādi vājā rakstura cilvēki tiek padarīti vēl vājāki. Stiprie saņem maz vai nemaz, viņi norūdās!
Ja iztēlotos, kādai ir jābūt ideālai priekšniecei, tad tiktu nosauktas vairākas vēlamās īpašības: mīl dzīvi, reti kad žēlojas un ir pastāvīga optimiste. Ja cilvēkam ir pozitīva attieksme, daudz vieglāk ir radīt motivāciju darbiniekiem un labvēlīgi ietekmēt klientus.. Optimisms „pielīp” arī citiem, it sevišķi biznesā.
Ir ļoti grūti attīstīt biznesu un gūt panākumus, ja neesi taupīgs. Ja nevar nopelnīt, tad nevar kļūt arī finansiāli patstāvīgs.
Panākumus neviens nevar iedot, tie ir jānopelna.
Vienmēr saskati atšķirību starp īstām vajadzībām un nepamatotām iegribām.
Pirms uzņēmējdarbības uzsākšanas ir no kaut kā jāatsakās. Vajadzīga drosme, apņēmība un resursi. Uzņēmuma veidošana atgādina mājas celšanu. Ja pamati balstās uz nestabilas grunts vai būvēti no nekvalitatīviem materiāliem, nav nozīmes cik nevainojami ir uzcelta māja. Tā nekad saviem īpašniekiem nesagādās prieku.
Cilvēka pagātne nekad nedrīkst ietekmēt viņa nākotni.
Pārāk daudz cilvēku ļauj, lai citi diktē, kā dzīvot. Un daudzi ir iemanījušies savus trūkumus pārspīlēt. Viņi pastāvīgi sev atgādina par kļūdām, kādas vien var iedomāties, par šķēršļiem, kas viņiem neļauj gūt panākumus. Nemaziniet savu vērtību! Nezaudējiet paļāvību savām spējām.
Sava prāta un naudas kontrole ir panākumu atslēga.
Viņa gribēja sasniegt kaut ko vairāk nekā tikai izdzīvot. Tikai paša izstrādāts ceļš uz panākumiem stiprina cilvēku.
Četrdesmit sešus gadus smēķējot (..), ja viņi šo naudu būtu investējuši, tad par cigaretēm izdotā nauda pārvērstos 2 miljonos.. Viņi to neizdarīja, pie tam smēķēšanas rezultātā saslima ar emfizēmu.
Uzticība, paļāvība un ticība labajam cilvēkā – tās visas ir īsta līdera īpašības.
Mans darbs ir mans patvērums, mana izklaide, kaut kas tāds, kur es varu pilnībā aizmirsties..
Panākumi nozīmē arī iespēju dalīties bagātībā ar citiem un atbalstīt labdarības pasākumus. Finansiāli pasākumi un labdarība viena otru neizslēdz. Ne tikai taupīt un investēt, bet arī dāvināt. Esiet devīgi un dalieties visā, ko jums devis Dievs.
Lai uzkrātu bagātību un to nepalaistu pa vējam, ir jāzina, kā izvēlēties īsto investīciju objektu un izvairīties no zaudējumiem. Šīs iemaņas var iegūt tikai pieredzes ceļā. Visi sākumā ir pieļāvuši kļūdas. Jā, jūs pieļausiet kļūdas. Jums melos. Tomēr gadiem ritot, jūs pamazām arvien labāk sāksit novērtēt ticamības plašās variācijas, kas pastāv investīciju nozarē.
Vai jūs zinājāt, ko tieši vēlējāties darīt, kamēr jums vēl nebija divdesmit viens gads? Ja atbilde ir nē, tad neesat vienīgā. Vecumā līdz divdesmit vienam gadam tikai viena no piecām miljonārēm sieviešu ir kāda nojausma, ka kādu dienu viņas vadīs pašas savus uzņēmumus.
Īstenojiet savu sapni vienalga kādā vecumā! Nebaidieties no patstāvības! Nedomājiet, ka zināt pārāk maz, lai uzsāktu uzņēmējdarbību. Vairums sāk garāžā vai mazā ēkā. Vajadzīga tikai ideja, plāns un nepārvarama vēlēšanās, lai paveiktu iecerēto.
Katrā darījumā vai situācijā neaizmirstiet par kvalitāti! Viss atkarīgs no tā, kā tu strādāsi. Ja strādā, tad strādā!
Tas ir tāpat kā atrast pareizo puisi ar ko precēties..tev jānoskūpsta daudz varžu, līdz atrodi princi. Tāpat  jāmeklē kas jums ir vislabākais, ideāli piemērotais amats..
Ja Tev viss ir apnicis, pārdod!
Vairums cilvēku, kas par miljonāriem kļuvuši saviem spēkiem, izjūt empātiju un cieņu pret tiem, kuriem ir liela vēlēšanās sekot viņu pēdās.
Ja vēlies saslimt, staigā ar slimniekiem.  Ja vēlies pazaudēt, saisties ar zaudētājiem. Bet ja gribi gūt panākumus, ej vienu ceļu ar veiksminiekiem!
Pastāv uzskats, ka cilvēki ir brīvi. Taču mums katru dienu mums jāiet uz darbu, lai varētu apmaksāt rēķinus,.. Mēs esam iekaluši sevi ekonomiskajās važās.
Nauda ir brīva. Tā nozīmē brīvību darīt visu, kas vien ienāk prātā.
Nav nekā slikta, ja esi taupīgs, kamēr nebojā veselību un neposti labklājību sev un citiem.
Liela pašcieņa sākas ar mērķu izvirzīšanu un to pārsniegšanu. Tā sākas no spējas kaut ko darīt pašam.
Cieniet sevi un citus! Saglabājiet pozitīvu attieksmi. Ticiet sev. Paļaujieties uz sevi. Nevienam neļaujiet apgalvot, ka jūs šo darbu nespēsiet izdarīt. Jūs varat paveikt visu ko esat  apņēmušās.
______________________________________________________________
Mēs paši veidojam savu pasauli! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru